Ons ambacht

De Echte Bakker in HoogeveenWie houdt van echt lekker brood, is bij Henderikus Bos De Echte Bakker in Hoogeveen aan het juiste adres. Henderikus en Alice zijn al ruim 25  jaar een begrip in Hoogeveen. Henderikus Bos De Echte Bakker is niet zomaar een bakker, maar een bakker die zijn klanten verrast met elke keer wat nieuws. Omdat wij alles volledig zelf maken, vindt u bij ons de heerlijkste verse bakkersproducten, elke dag weer!

Overheerlijk brood en banket

Ook met banket is er ruime keuze bij Henderikus Bos De Echte Bakker in Hoogeveen, van een witbrood tot een volkorenbrood, van het lekkerste gebakje van Hoogeveen tot een heerlijke aardbeientriangel. Henderikus Bos De Echte Bakker heeft het allemaal in huis! Gemaakt met liefde voor het vak en passie voor ambacht!

Erkend Gilde lid: en dat proef je

Onze bakkerij is lid van het Echte Bakkers Gilde, wat elk jaar opnieuw wordt beoordeeld. Dat betekent dat wij voldoen aan alle strenge eisen die het Gilde stelt op het gebied van kwaliteit. Het hele jaar komen Keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum onze producten ophalen om ze in het laboratorium te keuren. Daarnaast wordt onze winkel regelmatig beoordeeld op bediening, hygiëne, presentatie en uitstraling.

Henderikus en Alice Bos

Specialiteiten

Een van onze specialiteiten is de Drentse Heidekoek. Dit is een ontbijtkoek gevuld met Drentse Heidehoning en zuivere amandelspijs, verkrijgbaar met een mooie cadeauverpakking. Onze Pecancake is ook beroemd, heerlijk met noten en appel. Een andere specialiteit van onze bakkerij, en zeker ook van de omgeving is onze beroemde Roggeknar. Dit is een zwaar gevuld vruchtenbrood, waaraan hazelnoten en rozijnen zijn toegevoegd.

Brood met natuurlijke desem

Wij gebruiken een natuurlijk desem op onze broodproducten. Natuurlijke desem, in Frankrijk “Fermento Levain” genoemd, bestaat uit 50% water en 50% bloem. Deze compositie wordt gefermenteerd tot een temperatuur van 30 graden Celsius. Zo blijft deze rijpen (gisten) voor ongeveer 12 uren. Nadien wordt deze gekoeld naar een temperatuur van ongeveer 10 graden Celsius. Dit alles is een beetje te vergelijken met het rijpingsproces van bier, maar is dit natuurlijk niet in zijn geheel. Van deze gerijpte compositie wordt een percentage toegevoegd op onze broodproducten. Deze manier van werken werd trouwens al eeuwen geleden toegepast door de bakkers, toen er nog geen sprake was van “gist” zoals wij het nu kennen. Uw brood blijft langer vers, geeft een zeer lekkere smaak en geur, geeft een krokanter broodproduct, de structuur wordt fijner van het product (makkelijker voor u voor het beleggen van uw brood), heeft een kortere en aangenamere afbeet van de korst, wat wil zeggen dat uw tanden geen kracht hoeven te zetten om een hap brood te nemen.

Echte Bakker cadeaubon

Bent u op zoek naar een origineel cadeau voor uw vrienden, kennissen of relaties? De Echte Bakkers bon is een feestelijke verrassing en valt gegarandeerd in de smaak. Een heerlijk geschenk voor echte genieters en u bepaalt zelf de waarde! De cadeaubon is verkrijgbaar in onze winkel en inwisselbaar bij alle Echte Bakkers in heel Nederland, herkenbaar aan het Echte Bakkers logo.

Grote aantallen? De Echte Bakkers bon is ook een ontzettend leuk cadeau voor uw klanten of medewerkers van uw bedrijf. De bon wordt verpakt in een geschenkenvelop en binnen 5 werkdagen na bestelling bij u geleverd. Neem voor meer informatie contact op met het Echte Bakkersgilde via telefoon: 0317-424342 of per e-mail: gilde@echtebakker.nl.

Bezoek onze winkel in winkelcentrum 'De Weide' in Hoogeveen

Echte Bakker Henderikus Bos is gevestigd in het winkelcentrum 'De Weide' in Hoogeveen. Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.30 - 18.00 uur. Op vrijdag van 8.00 - 18.00 en op zaterdag van 8.00 - 17.00 uur.

Overzicht van de winkel in Hoogeveen